Eugenio Pino, exnúmero dos de la Policia, diu que els jutges no el van deixar detenir els Pujol

L'excap operatiu policial assegura que no ha existit una brigada política per investigar la corrupció catalana
Eugenio Pino
Eugenio Pino

El qui ha estat cap operatiu de la Policia Nacional durant els darrers anys, Eugenio Pino, ara ja jubilat, afirma que va demanar diverses vegades al Director Adjunt Operatiu (DAO) que es detingués els membres de família de Jordi Pujol acusats de corrupció.

Eugenio Pino, ha afegit però que avui “els jutges a Espanya són molt garantistes” i no van ordenar les detencions, assegurant que “lògicament en una altra època havia jutges més decidits”.

L’exnúmero dos de la Policia diu, en una entrevista a El Mundo, que mai ha existit una brigada política dins de la policia per investigar la corrupció catalana.

Pino també ha negat que hagués rebut cap mena de directriu política per prioritzar la investigació de personatges catalans per part de l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

L’excomandament policial assegura que ni José Manuel Villarejo ni Marcelino Martín Blas, comissaris de policia quan ell n’era el cap operatiu, no van tenir “part determinant” en cap de les investigacions que es van fer sobre els membres de la família Pujol.

Sobre la incorporació que el jutge De la Mata ha fet d’unes notes que implicarien al Rei emèrit, Joan Carles, en el cas Pujol a partir d’informacions que la princesa Corinna hauria fet arribar a la policia, Eugenio Pino respon que ell és monàrquic per naturalesa, i que no en sap res.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari