Benoît Hamon guanya les primàries del Partit Socialista Francès

El candidat rupturista s'ha imposat a Manuel Valls amb un 58,65% dels vots
Título de la imagen
Título de la imagen

Sorpresa a França. Benoît Hamon serà el nou candidat de l’esquerra a les eleccions presidencials franceses que es celebraran els pròxims mesos d’abril i maig. Benoît Hamon, exministre d’Educació, s’ha imposat en la segona volta de les primàries del Partit Socialista Francès (PSF) amb un 58,65% dels vots, derrotant el català Manuel Valls, que va dimitir com a primer ministre per disputar aquestes primàries, que ha obtingut el 41,35% dels vots.

Es calcula que aquest diumenge han votat uns dos milions de ciutadans francesos, que s’han decantat pel candidat més renovador. Hamon ha anunciat la seva voluntat d’unir el partit, de cosir les fractures internes i d’acostar-se a tots els que es reclamen d’esquerres i ecologistes per intentar la difícil missió de passar a la segona volta de les presidencials.

El candidat rupturista, que ja s’havia postulat com a favorit, té un programa molt contraposat al de Manuel Valls. Benoît Hamon té unes propostes molt renovadores, com la creació d’un impost als robots, la legalització del cànnabis o la renda universal començant pels ciutadans més joves.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari