Santi Vidal plega com a senador

La Fiscalia General de l'Estat ordena estirar el fil de les seves afirmacions sobre suposades il·legalitats de la Generalitat
santi vudal erc
santi vudal erc

La veracitat de les incendiàries afirmacions de Santi Vidal durant un cicle de conferències d’ERC serà investigada per la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Vidal, per la seva part, ha comunicat a ERC que renuncia a l’escó de senador “per no ser cap obstacle pel procés”. “He fet unes declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat, no s’ajusten a la realitat”, recull el web d’ERC.

Vull deixar clar que en cap moment he volgut posar en dubte que l’actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent, i que les decisions que es prenguin en cada moment gaudiran de la cobertura legal del Parlament de Catalunya i la Llei de Transitorietat Jurídica”, explica ara Vidal, que demana que no se sobredimensionin les paraules que ha difós El País i admet que “hauria d’haver contrastat millor les informacions abans”.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que obri diligències sobre la suposada obtenció il·legal de dades fiscals dels ciutadans de Catalunya, atribuïda per Vidal al Govern de la Generalitat però negada categòricament per la consellera i portaveu, Neus Munté.

La Fiscalia General de l’Estat considera que si Vidal va dir la veritat, això “suposaria una greu vulneració dels drets dels ciutadans” i insta Romero de Tejada a encetar indagacions sobre els fets “en defensa de la legalitat, del respecte a les institucions constitucionals i en tutela dels drets fonamentals dels ciutadans”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides