Blanes protesta per la mort de la nena a urgències de l’hospital

Hi havia una ambulància a la porta del centre sanitari que no es va fer servir per traslladar-la al Trueta de Girona
Hospital de Blanes
Hospital de Blanes

Uns dos-cents veïns de Blanes van sortir al carrer per protestar per la mort de la nena de vuit anys mentre esperava una ambulància al servei d’urgències de l’hospital comarcal de Blanes, la matinada de diumenge. La manifestació es va fer al barri de la Plantera, amb la voluntat de denunciar la situació de la sanitat pública a Catalunya.

L’àvia de la nena morta va dir que la seva néta estava “sana” i que la família no entén el que va passar. La dona posa en dubte el resultat que surti de la investigació del departament de Salut, dient que “volem que s’aclareixi amb la investigació però s’aclarirà el que vulguin que s’aclareixi”, i ha afegit que “els més dèbils mai sabran la veritat”.

La família de la nena d’origen uruguaià viuen al barri de Quatre Vents de Blanes. L’àvia ha denunciat que la nena hagués pogut ser traslladada a l’Hospital Trueta de Girona amb una ambulància medicalitzada en comptes d’esperar que arribés la unitat pediàtrica, de les que només n’hi ha dues que donen servei a tota Catalunya i estan a Barcelona.

El coordinador de l’Agrupació d’Ambulàncies del sindicat CCOO, Jordi Venanci, ha assegurat que tot el que va passar “només s’explica per una fallada en la coordinació o en el protocol, hi havia una unitat SVA (suport vital avançat) disponible a la porta del centre hospitalari de Blanes“. Segons Venanci, és difícil d’entendre perquè no es va utilitzar i es va esperar que arribés la unitat pediàtrica.

Els veïns de Blanes estan indignats amb la política sanitària que ha fet el Govern de la Generalitat en aquest territori, i en especial amb la situació de l’hospital comarcal de Blanes on asseguren que no reben un tractament adequat. El centre ha perdut especialitats com pediatria o cirurgia, que han estat derivades a l’hospital de Calella.

Hora d’ara encara no s’ha fet el certificat de defunció de la nena morta la matinada de diumenge passat. Ni el centre sanitari ni la conselleria han confirmat les causes de la defunció. Segons fonts mèdiques que cita El Periódico, el fet que “en menys d’una hora” s’arribés a un “quadre cataclísmic” imprevisible per a metges i familiars només es podrà explicar després de la necròpsia que li han de practicar al cadàver de la nena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides