Les urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus estan en situació límit

Un metge del servei denuncia que la situació "és caòtica, indigne i d'una alta perillositat"
Antoni Comín
Antoni Comín

El metge, Ignacio Salvi, adjunt màxim responsable del servei de guàrdia d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus ha denunciat que “la situació d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus és caòtica, indigna i d’una alta perillositat” Salvi ha denunciat al Diari de Tarragona que “no donem l’abast per atendre als pacients i donar-los una atenció adequada”, afegint que el problema pot convertir-se en greu “si passem alguna cosa per alt i algun pacient se’ns complica”.

El metge ha alertat que “cal explicar a la ciutadania que està corrent el perill de no ser atesa correctament al no disposar de personal suficient”. Els problemes que pateixen al servei d’urgències de l’hospital de Reus s’ha agreujat aquest diumenge quan, segons Salvi, “ens hem quedat sense dos metges menys en el servei”.

Segons Ignacio Salvi “normalment en un cap de setmana som cinc metges dins i dos fora, en primera assistència, aquest cap de setmana, dins ens hem quedat quatre, tres dels quals són metges residents de postgrau que tinc sota la meva tutela“, mentre que “en primera assistència només hi ha un metge perquè no s’ha cobert la baixa de l’altre que està amb gastroenteritis”. Ignacio Salvi ha estat l’únic metge que hi ha hagut “per fer-se càrrec dels casos més greus que poguessin arribar”.

El conseller Comín treu ferro 
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha dit que “el 52% de les persones que van a urgències dels hospitals haurien de ser ateses en els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), ja que les seves malalties són de nivell 4, és a dir, no són casos molt greus”. En declaracions al 3/24, el conseller Comín va avançar que el seu departament vol posar el 061 “en el centre del sistema” perquè la gent truqui abans d’anar a urgències d’un hospital.

Per a Comín no hi ha un problema fora del normal als serveis d’urgències dels hospitals públics catalans, ja que “la situació en les urgències dels nostres hospitals és la mateixa que la de fa quatre anys”, i ha afegit que en “d’altres comunitats i països, com França o el Regne Unit, estan molt pitjor”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides