Comença el judici de la Fundació Catalunya i Territori

La Fiscalia acusa de sis delictes a càrrecs de la fundació afí a Unió, que és responsable civil subsidiari
duran unio
duran unio

Unió Democràtica afronta a partir d’aquest divendres el segon judici relacionat amb suposades irregularitats en el seu finançament. Després de la condemna pel cas Pallerols, ara ha arribat el torn del cas de la Fundació Catalunya i Territori, afí a la formació democristiana.

L’expresident d’aquesta fundació i exresponsable de Consum de la Generalitat, Josep Boqué, seu a la banqueta dels acusats juntament amb dos exvocals i responsables del grup empresarial IMS, un empresari i un home proper a la fundació. Se’ls acusa de sis delictes: estafa continuada, falsedat en document mercantil, apropiació indeguda, insolvència punible, administració deslleial i delicte contra la hisenda pública. Unió és responsable civil subsidiari en aquesta causa.

La Fiscalia assenyala que els acusats van delinquir actuant en una trama societària de dos nivells: IMS, d’una banda, i 19 mercantils administrades per testaferros, d’una altra. Els càrrecs de la fundació, suposadament, es van aprofitar d’aquesta condició per destinar fons a IMS emprant factures falses. Es calcula que es van desviar gairebé 1,8 milions entre el 2004 i el 2007 .

Així mateix, la Fiscalia va detectar que Unió va percebre “un injustificat benefici econòmic” que va perjudicar la fundació, perquè no va haver de pagar-li el lloguer de diversos locals i perquè es va tancar una compravenda dels immobles a preu inferior al del mercat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides