Denúncia de sabotatge a les ambulàncies de Girona i l’Alt Maresme

L'empresa adjudicatària creu que el sindicat STSG "manipula" els treballadors
Título de la imagen
Título de la imagen

Transport Sanitari de Catalunya (TSC), la nova empresa ajudicatària del servei d’ambulàncies a la demarcació de Girona i l’Alt Maresme, ha denunciat que, el passat 11 de desembre, els seus vehicles van patir un sabotatge a Blanes. Com a conseqüència d’aquesta acció, que no ha estat reivindicada i que actualment investiguen els Mossos d’Esquadra, el servei va quedar alterat durant dos dies.

Aquest atac a les ambulàncies s’emmarca, segons l’empresa, en el conflicte laboral que ha impulsat el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG), que no està d’acord amb les noves mesures de reestructuració dels serveis aprovades el passat 29 de novembre, que contemplen un traspàs de treballadors de l’àrea d’urgències a la de no urgències. En un principi, el STSG, majoritari a l’empresa, va acceptar aquests canvis, però va modificar la seva posició després que les assemblees de treballadors els rebutgessin, ja que en molts casos implicava una reducció del salari.

Segons TSC, empresa controlada per la família Bonomi (Investindustrial), hi ha sospites que aquestes assemblees van ser “manipulades” pel STSG i per això l’empresa ha decidit implementar l’acord del passat 29 de novembre, malgrat el rebuig d’aquest sindicat. TSC va ser la gran beneficiada del polèmic concurs de la Generalitat pel repartiment del servei d’ambulàncies a Catalunya, amb l’obtenció de sis dels dotze lots territorials adjudicats. Tot i això, la família Bonomi –que també explota el parc de Port Aventura- ja fa mesos que ha posat TSC a la venda.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari