L’epidèmia de la grip s’avança un mes

El Departament de Salut ha decretat l'estat epidèmic i preveu que en les pròximes setmanes s'incrementin el nombre d'afectats
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, 29 de desembre, s’ha assolit la xifra de 111 casos de grip per cada 100.000 habitants. El nombre de malalts se situa sobre els 110,7 per cada 100.000, una xifra a partir de la qual el Departament de Salut decreta l’estat epidèmic. L’epidèmia ha arribat a Catalunya, i ho ha fet quatre setmanes abans respecte a les dues temporades anteriors.

El Departament de Salut ha informat que l’activitat gripal encara és baixa. Tot i això, es preveu que en les pròximes setmanes es vagi incrementant. De moment, la franja d’edat amb més afectats són els menors de 15 anys, tot i que en tots els grups d’edat hi han hagut un augment dels afectats. Des del començament de la temporada ja hi ha hagut 36 casos greus d’hospitalització per la grip, dos dels quals s’han produït en aquests últims set dies.

La Subdirectora General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, ha comunicat que, tot i que la majoria dels casos no són de gravetat, es preveu que en els pròxims dies el virus s’estengui. Per aquest motiu, des de Salut recorden que per evitar el contagi és molt important mantenir unes bones pràctiques higièniques, tot i que la millor manera per protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació.

Mentrestant, als serveis d’urgències d’hospitals de Barcelona com el de Sant Pau, el del Mar, el Clínic i el de la Vall d’Hebron, hi ha un col·lapse originat per la gran quantitat de malalts que han hagut de ser atesos pels serveis d’urgències. Durant aquesta última setmana, la mitjana diària de pacients que han passat per les urgències d’aquests hospitals han superat els 300 o 350 casos, unes xifres que augmentaran en els pròxims dies.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari