El PSC li treu l’alcaldia de Llançà a ERC i li dóna al PDECat

Els socialistes formaven part de l'equip de govern amb els republicans
Pere Vila
Pere Vila

Aquest dimarts, el PDECat i el PSC han formalitzat la moció de censura contra l’alcalde d’ERC de Llançà (Alt Empordà), Guillem Cusí. Les dues formacions han arribat a l’acord de repartir-se l’alcaldia de Llança durant el temps que queda de mandat.

Així, el cap de llista del PDECat, Pere Vila, i el del PSC, Francesc Guisset, seran alcalde de la població durant 15 mesos cadascun. El primer a ocupar la cadira d’alcalde serà l’exconvergent, Pere Vila, i després l’ocuparà el socialista, Francesc Guisset.

Amb aquesta moció de censura, els exconvergents recuperen l’alcaldia de Llancà, després que un acord entre ERC, PSC i APL els va fer perdre a les passades eleccions. CiU havia obtingut en les passades eleccions municipals cinc dels onze regidors de Llançà.

A la moció de censura s’hi ha arribat després que el passat 15 de desembre l’alcalde Cusí es va sotmetre a una qüestió de confiança per aprovar els pressupostos municipals.

El soci de govern d’ERC, el PSC va votar en contra dels pressupostos municipals, i l’alcalde va expulsar els dos regidors socialistes del govern. Els socialistes han justificat el trencament amb ERC per “els constants incompliments del pacte de govern”.

Així, Pere Vila, tornarà a l’alcaldia el pròxim 11 de gener, però ha anunciat que no es tornarà a presentar a les municipals del 2019. Vila és, actualment, el president de la Diputació de Girona i líder del PDECat a la província.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari