ERC es dispara i el PDECat s’enfonsa

Una nova enquesta ratifica que els exconvergents perden el lideratge al Parlament de Catalunya
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

De presentar-se avui a unes eleccions en solitari, ERC obtindria entre 38 i 40 diputats al Parlament de Catalunya, aconseguint ser la primera força a la cambra catalana. El PDECat es quedaria amb 20 o 22 escons, molt lluny dels 50 escons que va aconseguir a les eleccions del 2012 quan es va presentar sota les sigles de CiU, i abans de formar part de Junts pel Sí amb els republicans. Aquestes xifres surten de l’enquesta feta per NC Report per a La Razón, unes dades que situen al PDECat com a tercera força al Parlament català de celebrar-se avui els comicis.

Altres dades d’aquest sondeig, diuen que C’s es quedaria amb 22 o 24 escons, ara en té 25. El PSC es podria quedar amb els 16 diputats que té avui al Parlament. Catalunya Sí que Es pot, que podria anar amb les sigles d’En Comú Podem, podria pujar dels 11 diputats que té ara fins als 13 o 15. El PP podria quedar-se amb els 11 diputats actuals, o pujar fins als 13 escons. I la CUP podria perdre fins a dos diputats dels 10 que té avui a la cambra catalana.

Les dades d’aquesta enquesta coincideixen amb la darrera feta per El Periódico de Catalunya, fa poc més d’una setmana, en la que donava a ERC entre 48 i 50 escons. Aquesta enquesta deixava al PDECat amb 15 o 17 diputats, passant a ser la cinquena força del Parlament català. L’enquesta d’El Periódico donava una pujada del PSC dels 16 diputats actuals fins als 21 escons. Ciutadans queia dels 25 diputats que té avui fins als 17 o 18. Catalunya Sí que Es Pot passaria dels 11 escons actuals als 15 o 16 diputats. I el PP es quedaria amb els 11 diputats actuals o com a molt en perdria un.

Totes dues enquestes, la de La Razón i la d’El Periódico, coincideixen així en la davallada electoral dels exconvergents a favor d’ERC que passaria a ser, amb claredat, la primera força política al Parlament de Catalunya. No està tant clar com podria quedar la governabilitat del país, en funció que es complissin els resultats d’una o una altra enquesta.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari