Hivern calent al sector de les ambulàncies

Denúncia de coaccions contra TSC i vaga indefinida a Ambulàncies Ponent
TSC ambulancies
TSC ambulancies

El comitè d’empresa de Transport Sanitari de Catalunya (TSC) acusa la direcció de coaccionar als treballadors i vulnerar els seus drets laborals, per la qual cosa ha interposat un conflicte col·lectiu davant l’autoritat en matèria laboral. Es tracta d’un pas per resoldre el conflicte mitjançant la mediació, previ a una eventual denúncia als tribunals.

Segons la presidenta del comitè d’empresa, Lourdes Alsina, uns 200 treballadors de TSC s’han vist obligats a canviar de lloc físic de treball o han hagut d’acceptar una rebaixa de categoria laboral per no perdre la feina. TSC, guanyadora del contracte del servei d’ambulàncies a les comarques gironines, és acusada d’estalviar 200.000 euros cada any de manera encoberta. Els treballadors amenacen de fer vaga el gener si la situació no es resol.

D’altra banda, treballadors d’Ambulàncies Ponent ja han convocat una vaga indefinida pel dia 27 de desembre. CCOO denuncia que la direcció d’aquesta empresa els paga tard reiteradament i que incompleixen els pagaments de tots els conceptes previstos per conveni. Així mateix, es queixen que els vehicles amb què treballen estan en una “situació precària” -n’hi ha que no passen la ITV- que representa un risc per a la seguretat dels treballadors.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari