Clients de la BPA sumen 500 ME bloquejats

No tenen data per recuperar aquests actius de renda variable d'un banc suís
ministre cinca
ministre cinca

Uns 500 milions d’euros en renda variable de clients de la Banca Privada d’Andorra (BPA) i Vall Banc, l’entitat successora de la BPA, estan bloquejats en un banc de Suïssa, ha explicat el ministre de Finances d’Andorra, Jordi Cinca, aquest dijous en seu parlamentària.

Cinca ha manifestat que té esperança que es produeixi un desbloqueig “relativament ràpid”, per bé que no ha posat cap data. De fet, no creu que el bloqueig, que impedeix als clients disposar dels diners, s’aixequi aquest 2016.

Pere López, el diputat i president del grup mixt que li ha preguntat pel bloqueig, acusa el Govern andorrà d’amagar aquesta informació als andorrans. “Això els ciutadans no ho saben, que aquests diners per dir-ho clar estan encara a BPA perquè BPA els té dipositats en aquesta altra contrapart, però el titular d’aquests fons continua sent BPA, evidentment amb tot el detall dels clients que han comprat cadascuna de les accions, bons o altres productes de renda variable”, ha declarat, publica Andorra Difusió.

A la BPA, segons la mateixa informació, queden bloquejats uns 1.700 clients en total. L’Agència de Reestructuració d’Entitats Bancàries andorrana (AREB) acaba d’acordar un traspàs de compres de la BPA a Vall Banc que afecta 122 clients, valorada en 82 milions d’euros.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari