TV3 contracta als amics

Productores d'exdirectius i treballadors de la cadena reben el 43% de la despesa en compres de programes
TV3
TV3

Set empreses de productes audiovisuals s’emporten el 43% del total dels 598 milions d’euros invertits per TV3 en productores externes, en els darrers deu anys. Aquestes set empreses estan en mans d’exdirectius de la cadena i de treballadors de TV3 que van deixar la televisió pública per obrir les seves empreses i donar servei a la televisió de la Generalitat, segons El País. Del 2005 al 2016, de les 200 productores que han prestat serveis externs a TV3, les set primeres de la llista s’han embutxacat 260,7 ME, dels gairebé 600 ME totals.

Entre aquestes empreses hi ha Mediapro capitanejada per Jaume Roures que ha facturat 37,9 ME, Triacom de la que n’és propietari Oriol Carbó que va ser gerent de TV3 ha cobrat 29,3 ME, Minoria Absoluta amb Francesc Escribano com a director i que també ho va ser de la televisió pública catalana ha ingressat 65 ME, o Royal Box amb Antoni Bassas que va treballar durant anys per a TV3 que juntament amb la productora Alguna Pregunta han facturat 16,9 ME. Al llistat també hi ha l’empresa Diagonal Televisió de Joan Bas, que va ser cap de realització de TV3 que va facturar a la cadena pública 66 ME. I Nova Veranda d’Eugeni Sallent que va ser l’anterior director general de la cadena que va ingressar 22,2 ME.

El model d’empreses que coprodueixen continguts per a la TV pública catalana també es troba en els coneguts com a presentadors estrella de la cadena. Així han facturat Ramon Pellicer, Albert Om, Josep Cuní i Miquel Calçada. Es dóna la circumstància que moltes d’aquestes empreses només tenen ingressos provinents de TV3. Aquest seria el cas de Dies Tontos d’Albert Om que fins al 2015 hauria rebut 11,2 milions d’euros el que representa el 91% de la totalitat de la seva facturació. Les productores Alguna Pregunta d’Antoni Bassas i Royal Box de Carles Capdevila han facturat 17,6 milions d’euros, el que suposa el 90% de la facturació total d’aquestes empreses. Minoria Absoluta de Toni Soler, ha rebut 58,6 milions d’euros, representant el 77% del total de la seva facturació. I l’empresa Triacom ha facturat a TV3 el 75% del total dels seus ingressos.

Altres xifres publicades diuen que els presentadors estrella que més han facturat a TV són Josep Cuní que entre el 2005 i el 2010 va facturar 15,7 ME, Ramon Pellicer que des del 2008 va facturar 7,3 ME i Miquel Calçada (Mikimoto) que ha facturat 6,1 ME. Un altre cas destacat és el de l’actor Joel Joan, que segons OKdiario, ha renovat contracte amb TV3 per una nova temporada de 12 capítols de la sèrie “El crac” per un import de 2,1 ME. Per la primera temporada, la TV pública catalana ja havia pagat a Joan uns altres 2 ME.

Des de la plantilla de TV3, els treballadors es queixen que la direcció externalitzi la producció de programes, ja que consideren que la plantilla dels gairebé 2.300 treballadors hauria de ser suficient per a fer els programes de la tele. Aquesta plantilla suposa una despesa del, i que representen el 53% del pressupost dels més de 30 milions d’euros de pressuposts de la cadena.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari