El cas BPA s’escalfa

Els Cierco tornen a demandar el Govern andorrà i la justícia imputa per blanqueig 23 exempleats del banc
tres bpa
tres bpa

La jutgessa andorrana Canòlic Mingorance, instructora del cas de la Banca Privada d’Andorra (BPA), ha imputat 23 exdirectius i exgestors d’aquesta entitat per presumpte blanqueig de capitals relacionat amb l’empresa espanyola Redder. Aquesta societat, que es dedica al transport de residus, es trobava en suspensió de pagaments i, suposadament, va poder operar al marge de les autoritats espanyoles mitjançant la BPA.

L’Altaveu Digital, diari proper als germans Cierco, els principals accionistes de la BPA, indica que 14 dels 23 ja estaven processats en la causa principal del cas i que les presumptes pràctiques de blanqueig per les quals se’ls assenyala amb relació a Redder són les ja conegudes compensacions dineràries, per les quals ja es trobaven assenyalats. Així mateix, destaca que Redder va esdevenir client d’Andbank quan el seu gestor a la BPA va passar a aquesta altra entitat, però que només s’està investigant la relació Redder-BPA.

Els Cierco, per la seva part, van presentar el passat 26 de novembre una demanda contra el Govern andorrà, l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) centrada en els danys i perjudicis causats pel bloqueig que pateixen els seus comptes a la BPA, informa Bon Dia.

Es tracta, segons la mateixa informació, d’una demanda de 53 pàgines presentada per les societats dels Cierco i els seus accionistes, que reclama els imports que sumen el fons i els títols que tenien els comptes quan la BPA fou intervinguda, el març del 2015. Bon Dia especifica que no es demana una xifra concreta per danys i perjudicis en aquest cas perquè diverses persones físiques i jurídiques són les denunciants.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari