Tornen els col·lapses a la Vall d’Hebron

Unes 90 persones han estat esperant habitació, moltes d'elles en lliteres als passadissos
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge el servei d’urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha tornat a col·lapsar-se. S’han arribat a comptar fins a unes 90 persones esperant habitació, moltes d’elles es trobaven en lliteres als passadissos. Davant la impossibilitat de donar resposta a tots aquests pacients, el centre va decidir enviar alguns pacients a altres hospitals, com és el cas de l’Hospital de Sant Rafael i l’Hospital Pere Virgili.

Aquest matí de dilluns, encara hi havia pacients al servei d’urgències de la Vall d’Hebron pendents de ser ubicats en una habitació. Des del centre s’ha negat que hi hagués un col·lapse al servei d’urgències, si bé han admès que hi ha hagut un increment de pacients que ha provocat retards a l’hora de donar habitació als pacients.

Segons el centre els problemes no s’han produït per manca de personal, ja que asseguren que durant aquest cap de setmana ha treballat el mateix nombre de personal que en un dia normal, i fins i tot més. No es descarta, però, que ben aviat hi torni a haver un volum de pacients difícil de gestionar a urgències, ja que s’espera un increment de casos de grip.

La Coordinadora d’Entitats del Servei d’Atenció Primària (CE SAP) Muntanya, ha denunciat davant la situació de les urgències de la Vall d’Hebron que “no hi ha hagut planificació” per evitar aquest “col·lapse total”. En aquest mateix àmbit, també ha transcendit que el servei d’urgències de l’Hospital del Mar de Barcelona es trobava igualment amb molts pacients a l’espera d’habitació.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari