Miquel reclama 17,8 ME a Andorra

L'exconseller delegat de la BPA vol que el compensin per les seves accions, per danys morals i pel seu acomiadament
miquel bpa
miquel bpa

El cas BPA suma una nova querella: la ha presentat l’exconseller delegat de l’entitat, Joan Pau Miquel, que des de fa més d’un any i mig està en presó provisional, i altres dos exdirectius contra l’Estat andorrà.

Segons publica el Diari d’Andorra, li reclama 17,8 milions d’euros, un import equivalent al valor de les accions que posseïa (el 3,6%) quan aquest banc fou intervingut, després que el Tresor dels EUA acusés la BPA de col·laborar amb el blanqueig de capitals d’organitzacions criminals. Miquel sosté que aquestes participacions no valen res per culpa del Govern andorrà, l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i l’Agència de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB).

La mateixa informació afegeix que Miquel també vol ser rescabalat per danys morals patits pel cas BPA i que demana una indemnització per acomiadament improcedent.

Els germans Higini i Ramon Cierco, accionistes propietaris de la BPA, també van demandar l’AREB i l’INAF argumentant que no s’havia valorat la solvència de la BPA durant el procés de resolució impulsat pel Govern. Sostenen que l’expropiació no estava justificada. Miquel, per la seva part, també s’havia querellat des de la presó contra els alts càrrecs policials espanyols Marcelino Martín Blas i Celestino Barroso, als quals atribueix pressions per obtenir dades bancàries de la família Pujol Ferrusola en el marc de l’anomenada operació Catalunya.

D’altra banda, el Govern andorrà es va querellar contra Joan Pau Miquel i altres alts càrrecs per considerar que van causar perjudicis a la BPA, a la plaça financera andorrana i a l’Estat andorrà mateix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides