“Però Girona més!”

El Govern preveu invertir un 45% més a les comarques gironines i un 13% menys al Camp de Tarragona que els últims pressupostos d'Artur Mas
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

Quan parodia el president Carles Puigdemont al Polònia (TV3), Queco Novell diu: “Visca Catalunya, però Girona més!”. El gag s’ha fet realitat al projecte de Pressupostos presentat pel Govern de la Generalitat al Parlament de Catalunya: la inversió prevista a les comarques gironines s’acosta als 80 milions d’euros, un 45% més que la dels Pressupostos del 2015, els últims d’Artur Mas com a president i d’Andreu Mas-Colell com a conseller d’Economia. En canvi, es preveu destinar un 13% menys al Camp de Tarragona que l’any anterior. Tot depèn, en qualsevol cas, de l’aprovació per part de la CUP, que ha reiterat que “no són els millors pressupostos possibles”.

El projecte de pressupostos presentat pel vicepresident econòmic Oriol Junqueras, això sí, aporta a les comarques gironines -excepte la Cerdanya, perquè es distribueix considerant les vegueries- un 65% menys de la mitjana del període 2006-2015, que va ser de 229,14 milions d’euros, destaca el Diari de Girona. Entre les principals actuacions que el Govern de Puigdemont vol engegar en aquella demarcació hi ha la nova estació d’autobusos de Girona, la depuradora i el nou CAP de Figueres i la reforma del servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta.

A les sis comarques del Camp de Tarragona, on es pretén destinar una partida de 45,9 milions d’euros, algunes de les principals inversions impulsaran el Palau d’Esports dels Jocs del Mediterrani, la nova escola de l’Arrabassada, la rehabilitació de la residència i centre de dia de la Mercè, i les obres de l’aparcament del polígon Riuclar. Pel que fa a la inversió per càpita, destaca el Diari de Tarragona, en aquesta zona només l’Alt Camp té assignades xifres superiors a la mitjana catalana, situada en els 100,7 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides