La Generalitat atribueix cobraments excessius a Endesa

La direcció general d'Energia exigeix devolucions, revela 'Infolibre'
david madi
david madi

Endesa i Iberdrola van cobrar més potència elèctrica de la demandada a clients que tenien una tarifa per a empreses i la Generalitat de Catalunya ha demanat a aquestes companyies que tornin els diners cobrats de més, publica Infolibre revelant el contingut de set resolucions de la direcció general d’Energia.

Aquesta informació especifica que Endesa apareix implicada en totes les resolucions, mentre que Iberdrola només consta en una. Sis de les set corresponen a l’any 2016 i l’altra, al 2012.

Endesa, que disposa a Catalunya d’un consell assessor encapçalat per l’excap de cabinet d’Artur Mas, David Madí, ha admès que la Generalitat ha dictat entre 20 i 30 resolucions que constaten irregularitats en la facturació dels clients catalans, mentre que no s’han plantejat reclamacions d’aquesta mena en altres territoris d’Espanya, revela Infolibre.

Segons declaracions d’Endesa al mateix diari, la Comissió Nacional de l’Energia va avalar la posició d’aquesta empresa malgrat el posicionament en contra de la Generalitat. Però l’última paraula, de conformitat amb la llei, correspon als organismes competents en matèria energètica a les comunitats autònomes. En aquest cas, a la direcció general d’Energia.

Als clients afectats, exposa aquesta informació, se’ls va cobrar per un 100% de la potència contractada tot i que el seu consum era inferior al 85%. Se’ls hauria d’haver facturat només pel 85%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides