La Fiscalia acusa nou directius d’estafa al Port de Barcelona

La xifra en 28 ME i demana de set a deu anys de presó per als suposats responsables
port barcelona
port barcelona

Nou alts càrrecs i tècnics implicats en l’ampliació del dic est del Port de Barcelona, que es van realitzar del 2001 al 2008, estan acusats d’estafa per la Fiscalia, que demana de set a deu anys de presó per a ells.

Entre els encausats destaquen els directius de constructores que formaven la unió temporal d’empreses (UTE), entre les quals hi havia FCC, Rubau, Ferrovial i Copisa, que van obtenir el contracte d’ampliació per 165 milions d’euros, un import que s’acabaria enfilant fins als 197 milions.

El Ministeri Públic els responsabilitza del fet que el Port pagués gairebé 28 milions d’euros addicionals: 11 milions per 865.000 tones de pedres que es creu que ni es van comprar ni es van emprar i 17,9 milions més per la construcció de dues plataformes sobre enderroc i no sobre escullera, segons el fiscal, de manera que les empreses van estalviar costos. En el plec de condicions, publica El País, s’assignava el pagament d’obres auxiliars com aquesta darrera al contractista.

L’Autoritat Portuària de Barcelona, que exerceix l’acusació particular, ha exigit una indemnització de 47 milions d’euros. L’Agència Tributària va detectar el suposat frau durant l’estudi dels números d’una de les empreses subcontractades per la UTE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides