Denúncia de la Fiscalia contra el tancament de la necròpolis de Tarragona

Acusa l'exdirector del Museu Nacional Arqueològic de prevaricació i de danys al patrimoni
Francesc Tarrats mnat
Francesc Tarrats mnat

La Fiscalia ha portat als jutjats el tancament i la situació d’abandonament de la necròpolis tarragonina amb la presentació d’una denúncia contra Francesc Tarrats, exdirector del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). L’acusa d’haver mantingut tancat el conjunt paleocristià durant més de 20 anys, per la qual cosa li atribueix delictes de sostracció de béns a la seva utilitat social (perquè els ciutadans no n’han pogut gaudir), danys al patrimoni cultural i prevaricació, informa el Diari de Tarragona. El Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona ja ha obert diligències.

Les raons per no reobrir la necròpolis es troben, particularment, en el punt de mira. En l’escrit d’acusació, segons la mateixa informació, un expert en patrimoni retreu Tarrats que va decidir el tancament indefinit “per pròpia i sola voluntat” arran de no haver pogut mostrar la imatge del conjunt paleocristià que ell desitjava.

Segons la Fiscalia, a més, no consta que unes obres comunicades el 1994 al cap del Servei de Museus de Barcelona es realitzessin aleshores. Així mateix, es denuncia que no s’ha aclarit prou a què es van destinar els diners que s’haurien pogut dedicar al manteniment del museu i dels béns del jaciment, que es troben en estat d’abandonament. La Fiscalia creu que s’ha consentit el deteriorament dels béns, entre els quals han aparegut coloms i excrements.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides