Adéu al pare de la Revolució Cubana

Fidel Castro ha mort a l'Havana als 90 anys
Título de la imagen
Título de la imagen

El pare de la Revolució Cubana, Fidel Castro, ha mort aquest divendres a l’Havana, als 90 anys d’edat. Ho ha anunciat el seu germà, l’actual president de la República, Raúl Castro, als mitjans de comunicació del país.

En una breu i emotiva intervenció televisiva, ha comunicat que “la mort del comandant en cap de la Revolució, s’ha produït a les 10.29 h de la nit” d’aquest divendres (quarts de cinc de la matinada a l’hora europea). Raúl Castro no ha donat detalls sobre les causes de la mort, però sí ha anunciat que l’expresident cubà serà incinerat aquest mateix dissabte, per exprés desig seu. El president cubà també ha comunicat que, durant les primeres hores d’aquest dissabte, la comissió organitzadora dels funerals donarà informació detallada sobre com es durà a terme l’homenatge pòstum.

Fidel Castro, nascut l’any 1926, fill d’un terratinent d’origen gallec, va presidir Cuba des del 1959 al 2006. Va ser el fundador del Moviment Revolucionari d’aquest país, que va enderrocar la dictadura del general Fulgencio Batista. El seu germà, Raúl Castro, va assumir la presidència de Cuba i la direcció del Partit Comunista després que ell deixés el càrrec per motius de salut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides