Qui li té jurada a l’excap del govern d’Andorra, Jaume Bartumeu?

Títol de la imatge
Títol de la imatge

El diputat i president de la comissió de Política Exterior del Principat d’Andorra, Carles Enseñat –fill de l’empresària Maria Reig- està enfurismat amb l’excap del govern d’Andorra, Jaume Bartumeu. En un article publicat al diari andorrà Bon Dia, Jaume Bartumeu criticava durament l’erràtica política diplomàtica del govern que presideix Toni Martí i, de manera específica, les relliscades que fa Carles Enseñat.

En els últims dies, la política exterior del govern d’Andorra ha viscut dues crisis importants. D’un cantó, la seva adhesió a les pretensions espanyoles de recuperar la sobirania del penyal de Gibraltar, que ha provocat moltes protestes; de l’altre, la topada amb el Parlament de Catalunya a compte d’una moció aprovada en el passat debat de política general on es considerava el Principat d’Andorra com un “paradís fiscal” i es prohibia que el govern català tingués vincles contractuals amb empreses radicades en aquest país.

El fet que l’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de Junts x Sí, Albert Batalla, votés a favor d’aquesta moció ha afegit llenya al foc, atesa la relació personal que manté amb el conseller Carles Enseñat. En el seu article, Jaume Bartumeu denunciava aquests gols i la manca de coherència del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i del conseller general Carles Enseñat. En relació amb aquest últim, preguntava: “¿Potser estava sopant a Barcelona amb l’alcalde Batalla, diputat independentista al Parlament de Catalunya que va votar i aplaudir aquelles mocions contràries al comerç entre Catalunya i Andorra?”.

Aquesta al·lusió ha fet perdre els nervis al conseller de Demòcrates per Andorra, que ha reaccionat de manera furibunda contra l’excap de govern, Jaume Bartumeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides