La CUP alerta d’un primer incompliment del calendari del ‘procés’

No s'ha creat la comissió de seguiment del procés constituent
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Observatori del Procés, el web de verificació de fets amb què la CUP fa el seguiment el progrés de la implementació dels acords sobiranistes del Parlament, ha alertat d’un primer incompliment.

L’acord sobre el termini per a la constitució d’una comissió de seguiment del procés constituent, assolit en el marc del Debat de Política General, establia un mes de marge que els cupaires comencen a comptar a partir del 18 d’octubre (data de publicació), però aquesta comissió no s’ha creat encara, denuncia el web impulsat per la formació anticapitalista.

Es destaca, a més, que les resolucions vinculades amb el procés constituent són la diana del Tribunal Constitucional i la votació de les conclusions de la seva comissió d’estudi, el motiu pel qual es troba imputada la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Els cupaires, d’altra banda, manifesten que estan treballant perquè la comissió sigui creada abans no acabi el 2016 i assenyalen que “el primer moment important en el procés constituent és la creació de l’anomenada Plataforma del Procés Constituent, que de forma ideal hauria de poder-se posar en marxa passades les festes de Nadal”.

Així mateix, remarquen la importància d’orientar el procés “a l’activació popular”, no limitant-se al sector independentista de la població, amb uns “primers treballs” que “haurien de començar en el termini més curt possible”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides