Barcelona multarà Airbnb i Homeaway per reincidents

No han deixat d'anunciar pisos turístics sense llicència
colau ajuntament
colau ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona sancionarà amb 600.000 euros de multa les plataformes Airbnb i Homeaway perquè segueixen oferint pisos turístics sense llicència, ha anunciat aquest dijous l’alcaldessa Ada Colau.

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio, el govern municipal de BComú i el PSC ha fet tancar 700 habitatges des del mes de juliol perquè allotjaven turistes sense la perceptiva llicència.

Pel que fa a la multa a les plataformes, es tracta de la penalització més elevada per infracció molt greu que marca la Llei de Turisme catalana, que es justifica des de l’Ajuntament barceloní per una reincidència marcada pel gran volum de publicitat emès per Airbnb i Homeaway i pel benefici econòmic que obtenen. Totes dues ja havien rebut multes de 60.000 euros per anunciar pisos il·legals i no col·laborar amb l’autoritat municipal.

Nou plataformes més tenen un expedient administratiu en fase de tràmit que podria acabar en sancions de 30.000 euros: Housetrip, 9 pisos, Wimdu, Fotocasa, Onlyapartments, Open House, Tripadvisor, Niumba i Rent4days. Set portals, d’altra banda, han deixat d’anunciar pisos barcelonins sense llicència: booking.com, aparteasy.com, apartamentsbcn.com, apartmentbarcelona.com, insidebarcelona.com, barcelona-home.com i rentalia.com.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides