Esquerra Unida publica una web per localitzar vestigis franquistes

A haciendomemoria.org els ciutadans poden veure i informar d'on hi ha elements d'evocació de la dictadura de Franco
Web haciendomemoria.org
Web haciendomemoria.org

Esquerra Unida (EU) ha fet públic una web en la qual es poden localitzar carrers amb noms que fan al·legoria de la dictadura franquista, monuments i d’altres vestigis que recorden els vencedors del Guerra Civil, i que haurien d’haver-se eliminat per la Llei de Memòria Històrica aprovada el 2007.

La web haciendomemoria.org també està pensada perquè els ciutadans denunciïn on encara hi ha vestigis de la dictadura dins la geografia espanyola, ja que segons la coalició d’EU la situació que es viu a Espanya és una anomalia “en el context europeu, ja que seria inimaginable que a Alemanya o França permetessin l’existència de carrers dedicats a Hitler, a Vichy o a les SS”.

Des de la web, Esquerra Unida afirma que “al nostre país no hi va haver ruptura democràtica amb el franquisme sinó que la transició es va tancar amb un pacte de silenci i una llei d’amnistia”. I afegeixen que “s’ha construït un relat del franquisme des d’una posició equidistant que va permetre la cimentació del nostre sistema democràtic sobre milers de fosses comunes”.

La formació política diu també que “vivim en una societat que ha banalitzat el franquisme de tal forma que s’incompleixen recomanacions de l’Organització de les nacions Unides (ONU) en matèria d’investigació de crims de lesa humanitat sense que això provoqui una crisi ministerial”.

Tot i que la web només fa dos dies que està oberta, ja compta amb desenes de punts en el mapa que assenyalen la ubicació de símbols franquistes, entre els quals hi ha l’avinguda de Francisco Franco a Santiago de la Ribera, a Múrcia, la cristallera amb escut franquista de l’edifici del Banc d’Espanya d’Alacant o l’Àliga Imperial al Cerro de la Virgen de la Cabeza, a Andújar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides