Liquidada amb urgència la societat de Malta

Cinc dies després que EL TRIANGLE denunciés que els diners de l'ATLL s'escapen a través de paradisos fiscals, la societat de Malta tanca
Título de la imagen
Título de la imagen

Des de la passada edició n. 1229 (del 5 d’octubre), EL TRIANGLE està publicant una extensa investigació sobre l’empresa ATLL Concessionària de la Generalitat SA, que va ser adjudicatària l’any 2012 de la privatització de l’abastiment de l’aigua en alta a la conurbació de Barcelona. Es tracta d’un fabulós negoci de 20.000 milions d’euros que, per decisió del govern d’Artur Mas, va anar a parar a mans de l’empresa madrilenya Acciona i del banc brasiler BTG Pactual, involucrat en l’escàndol de corrupció Lava Jato al Brasil.

Els documents mercantils aconseguits per EL TRIANGLE i publicats en les últimes edicions demostren que la participació del 39% del banc de negocis brasiler amagava una opaca estructura fiduciària que té ramificacions en els paradisos fiscals de Liechtenstein i les illes de Malta, Guernsey, Jersey i les Verges Britàniques. Es tracta d’un fons d’inversions amb seu a Londres, anomenat Pioneer Point Partners i dirigit pel nord-americà Terrence Tehrasian, que té l’1,95% d’ATLL Concessionària de la Generalitat SA.

La participació d’aquest fons a l’empresa adjudicatària del negocide l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona es va fer a través de la societat Pioneer Cataluña Investments IC Ltd., constituïda l’1 d’octubre del 2012 –poc abans que es tanqués el termini del concurs convocat per la Generalitat per a la privatització de l’ATLL– a l’illa de Guernsey.

El mateix dia, l’organització de TerrenceTehrasian va crear a l’illa de Malta la societat bessona Pioneer Cataluña Holdings Ltd. En aquesta pàgina reproduïm un document dels arxius mercantils de Malta on queda constància de la constitució d’aquesta societat, amb un capital de 1.200 euros i que té les accions a nom de la companyia de l’illa de Guernsey, i hi figura Terrence Tehrasian com a director.

Doncs bé, el passat dia 10 d’octubre –només cinc dies després que EL TRIANGLE en revelés públicament l’existència–, la societat Pioneer Cataluña Holdings Ltd. va ser liquidada (struck off) del registre mercantil de l’illa de Malta, que depèn de la Malta Financial Services Autorithy (MFSA). El document de la MFSA, que també reproduïm en aquesta pà- gina i que porta el segell de Confidential, així ho demostra.

Què passa amb els diners de l’aigua de Barcelona que anaven a parar al paradís fiscal de Malta a través del paradís fiscal de Guernsey? És evident que les informacions i documents que publica EL TRIANGLE provoquen molts nervis!

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides