Els consellers de la Generalitat s’apujen el sou i cobren dues pagues extres

El PSC denuncia que els funcionaris encara esperen les pagues íntegres del 2012, 2013 i 2014
Título de la imagen
Título de la imagen

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que els consellers de la Generalitat i els alts càrrecs del Govern cobren 6.486 euros més que l’any passat. Romero ha dit que “cap grup polític hauria d’impedir la congelació efectiva dels sous del Govern mentre les entitats socials i els sindicats han de sortir al carrer a exigir pressupostos socials”.

Tot i que des de l’any 2012 el sou dels diputats està ‘congelat’ i, a més, es va establir una llei que impedeix que un alt càrrec cobri més que un conseller, els membres de l’executiu s’han apujat el sou un 1%. Però la cosa no acaba aquí, ja que també cobren una segona paga extra. L’únic membre que ha decidit no cobrar la segona paga extra és el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Romero considera que és qüestió de “sensibilitat” i “missatge”. “Avui encara no hem pagat el deute pendent que es té amb els funcionaris pel que fa amb la paga del 2012, del 2013 i del 2014. El Govern diu als funcionaris que aquest any només poden cobrar un 20% de la paga del 2012, i ells cobren les dues pagues i s’apugen el sou”, ha explicat la portaveu socialista, que ha qualificat “d’inexplicable que això estigui passant, tenint en compte les deficiències que tenim“.

Els socialistes han comunicat que presentaran esmenes per evitar que els comptes del 2017 contemplin un nou increment salarial dels consellers. Finalment, han enumerat alguns exemples sobre els sous d’alts càrrecs, que es poden consultar en el portal de transparència de la Generalitat de Catalunya.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari