PP, PSOE i C’s envien Francesc Homs al Tribunal Suprem

Podem, ERC i el PNB han fet costat al portaveu del PDECat en contra de la sol·licitud del jutge
Francesc Homs
Francesc Homs

Aquest matí, la comissió de l’estatut del diputat reunida al Congrés ha decidit elevar al ple de la cambra baixa un dictamen favorable a la sol·licitud del Tribunal Suprem. L’Alt Tribunal va sol·licitar al Congrés un suplicatori per poder investigar a Homs per la seva presumpta responsabilitat el 9N.

La decisió de seguir amb el procés que pot portar a Homs davant el Suprem ha tirat endavant amb els vots a favor del PP, el PSOE i Ciutadans, i amb els vots en contra de la resta de grups de la cambra.

Des del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) s’han queixat que en ser un procediment secret la reunió portada a terme en la comissió de l’estatut del diputat, s’ha vulnerat el dret de defensa de l’exconseller, afegint que Homs no ha tingut accés al text argumentatiu del Tribunal Constitucional i que no ha pogut cridar testimonis.

El ple Congrés s’ha de posicionar ara, sobre el suplicatori del Suprem, i tot apunta que ho farà, i per votació secreta, en el ple a celebrar el dia 16 o 17 d’aquest mes de novembre. Des del govern català, la consellera portaveu, Neus Munté, ha afirmat que el pas d’avui en el cas d’Homs és “un pas més en la línia de la judicialització de la política”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides