Serra i Todó, a judici pels sobresous de Catalunya Caixa

L'Audiència de Barcelona diu que existeixen indicis de delicte i rebutja els recursos dels processats
Narcís Serra
Narcís Serra

L’Audiència de Barcelona ha decidit asseure a la banqueta dels acusats a Narcís Serra, Adolf Todó, i uns altres 39 exdirectius de Catalunya Caixa, per un delicte d’administració deslleial. Després de dos anys de tramitació, el jutge ha resolt rebutjar els recursos que els acusats van presentar contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona, en considerar que existeixen suposades irregularitats penals en l’aprovació d’augments de retribucions en diverses reunions de la cúpula de l’entitat.

Els acords als quals fa referencia la investigació, se situen el 2010, quan el consell d’Administració de Catalunya Caixa va aprovar increments salarials, amb “un aparent abús dels seus càrrecs i en perjudici de l’entitat”, uns augments de sou “que no s’adeien amb la situació real de l’entitat i a l’entorn de la greu situació de crisi econòmica per la qual travessava”.

Entre el 2007 i el 2009 els beneficis de Catalunya Caixa s’havien reduït considerablement, i el 2010 hi va haver un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que va afectar 1.600 treballadors. En aquestes circumstàncies, en les que a més el FROB va haver d’aportar 1.250 milions d’euros per salvar l’entitat, l’exdirector general , Adolf Todó va passar a cobrar de 800.000 euros a 812.501 euros, mentre que el seu adjunt, Jaume Masana va passar a cobrar de 598.428 euros a 610.201 euros.

Davant el jutge, tant Serra com Todó van defensar aquests acords i van dir que aquests estaven avalats pel banc d’Espanya i pel FROB. Ara, la Fiscalia i les acusacions populars, la CUP i Ausbanc, han de presentar els seus escrits d’acusació contra els 41 processats. De fet, la fiscalia Anticorrupció haurà de sol·licitar les penes de presó que estimi oportunes pels exdirectius.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides