El TSJC admet la querella contra Forcadell

La Fiscalia acusa la presidenta del Parlament de desobediència i prevaricació
forcadell parlament
forcadell parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per la suposada comissió de delictes de desobediència i prevaricació pel fet d’haver permès la votació i el debat sobre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, que inicia el procés de ruptura amb Espanya.

La Fiscalia va atribuir a Forcadell un intent de “dinamitar el model d’ordenació territorial” d’Espanya donant llum verda a la citada votació, que va tenir lloc el 27 de juliol, malgrat l’advertència del Tribunal Constitucional: impedir o aturar qualsevol iniciativa encaminada a la desconnexió.

Fonts judicials citades per El Mundo preveuen que la instrucció sigui breu, de manera que el judici es podria celebrar a mitjans del 2017. El TSJC ha admès la querella però no ha citat Forcadell com a investigada (actual denominació dels imputats). Per tant, la seva declaració en seu judicial no té data. En canvi, li ha donat tres dies per recórrer l’admissió de la querella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides