L’Hospital de Mataró necessita una renovació milionària d’equips i instal·lacions

Una auditoria realitzada pel CSdM posa de manifest la necessitat urgent d'invertir 23,7 milions d'euros per renovar les seves instal·lacions
Título de la imagen
Título de la imagen

Una auditoria realitzada pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) diu que l’ens necessita 23,7 milions d’euros per renovar les seves instal·lacions, segons El Pais. El CSdM va ser intervingut per la Generalitat l’any 2014, per haver generat un dèficit de 2,7 milions d’euros. L’any següent, en el pla de reequilibri que va haver d’engegar el consorci per recuperar l’autonomia de gestió del patrimoni, ja advertia que “el dèficit financer ha provocat greus problemes de tresoreria, fins al punt que ha impedit arribar al nivell d’inversió necessari per evitar la descapitalització del nostre patrimoni immobilitzat”.

Els centres sanitaris del Maresme necessiten que es renovin “urgentment” aquestes infraestructures. En aquest sentit, un 25% d’aquests 23,7 milions que necessita el CSdM han de ser destinats a infraestructures mèdiques, com respiradors, desfibril·ladors o equips d’anestèsia. D’altra banda, l’Hospital de Mataró ha comunicat que necessita una inversió de 5,6 milions d’euros per renovar equips tecnològics, ja que un 57% d’aquests són anteriors a l’any 2000, dels quals un 26% estan descatalogats o obsolets.

A banda de la inversió en aparells sanitaris, l’auditoria ha posat en manifest la necessitat de revisar les instal·lacions d’aigua, gas, electricitat i climatització, que suposaria una inversió de 6,6 milions d’euros. Uns altres 2,8 milions també anirien destinats a la renovació dels sistemes d’informació i control. Les façanes, les obres en l’estructura dels edificis o les cobertes dels centres sanitaris també requereixen uns altres 5,7 milions més.

Concretament, es necessiten 10,4 milions amb màxima urgència, dels quals 9,7 aniran destinats a l’Hospital de Mataró. Després, uns altres 5,4 milions anirien destintats a les obres amb una prioritat normal, i els 7,8 milions restants es destinaran a les obres menys urgents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides