Un mort i sis persones afectades per legionel·la a Salou

L'Agència de Salut Pública de Catalunya no descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) està investigant l’origen d’un brot de legionel·losi, que va aparèixer el passat 28 de setembre a Salou (Tarragona), i que, de moment, ha afectat set persones, una de les quals ha mort. L’ASPCAT està investigant els aires condicionats i els conductes de subministrament d’aigües, que arriben als banys i dutxes de l’Hotel Jaume I de Salou, on es van allotjar els afectats pel brot.

Els afectats, que tenen entre 50 i 82 anys, procedeixen de diferents punts d’Espanya i de la Unió Europea. Ara per ara, una persona ja ha rebut l’alta i les cinc restants continuen ingressats en les seves àrees de residència. Salut Pública ha comunicat que no descarta que puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies, ja que el període d’incubació de la malaltia és de 14 dies com a màxim.

La investigació sanitària se centra en els conductes de ventilació, perquè els bacteris que causen la legionel·losi solen allotjar-se en aquests conductes, que estan en contacte amb l’aigua o bé llancen vapor. A més, cal recordar que l’últim brot de legionel·losi que es va detectar a Catalunya l’any 2014, a Sabadell, es va originar als sistemes de ventilació d’una empresa d’aquesta localitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides