Nou intent de C’s, PSC i PPC per bloquejar el procés

Les tres forces volen impedir la tramitació de la resolució de JxSí i la CUP
escarp
escarp

Ciutadans, el PSC i el PPC, han registrat aquest matí una petició a la Mesa del Parlament perquè reconsideri la tramitació de la proposta de resolució sobre el referèndum a la que han arribat Junts pel Sí i la CUP. Aquests tres grups de l’oposició consideren que no es pot debatre la proposta, ja que es contraria a la resolució del Tribunal Constitucional. 

El grup parlamentari socialista ha registrat la primera petició a les onze del matí. La Mesa del Parlament, haurà de decidir en la reunió que farà a primera hora de la tarda, si manté l’admissió a tràmit o bé retira de l’ordre del dia, la proposta de resolució, després d’haver escoltat la Junta de Portaveus. Tot fa pensar que la Mesa mantingui la proposta, bàsicament, perquè hi ha majoria de membres de Junts pels Sí.

Aquest dimecres, el vicepresident de la Mesa, José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, i el secretari segon de la Mesa, el socialista David Pérez, van votar en contra de l’admissió a tràmit de la iniciativa. Tots dos, consideren que una resolució que expliciti un referèndum vinculant al setembre del 2017, entra en conflicte amb la resolució del Tribunal Constitucional, que va anul·lar les conclusions de la comissió del procés constituent.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari