L’exdirector de la TV andorrana blanquejava per als Pujol

La UDEF informa l'Audiència Nacional que era una peça clau que enllaça els diners repartits pel Júnior amb inversions a Croàcia
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Francesc Robert, exdirector de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA), va efectuar inversions immobiliàries a Croàcia per blanquejar diners de la família Pujol Ferrusola, segons conclou la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia espanyola en un informe remès a l’Audiència Nacional.

El nou informe, el contingut del qual revela El Mundo aquest dijous, destaca que Robert, íntim amic de Jordi Pujol Ferrusola, era una peça clau en les operacions per blanquejar la fortuna de la família de l’expresident de la Generalitat i enllaça el repartiment d’efectiu del fill gran dels Pujol Ferrusola entre els seus familiars amb els moviments de capital cap a Croàcia. La UDEF assenyala que Robert rebia compensacions en metàl·lic després d’haver injectat diners a la societat croata Kvadrat Grandja des d’una societat instrumental del Regne Unit anomenada Angels Business & Financial Corporation Ltd.

Creada formalment per efectuar operacions immobiliàries a Pula, Kvadrat Grandja és considerada per la UDEF una plataforma de blanqueig relacionada també amb altres noms il·lustres: la família Suqué (propietaris catalans de casinos als quals es va vincular al finançament irregular de Convergència) i Albert Espallargas, José Miguel Rubio Fernández i Juan Ernesto Piqué, empresaris adjudicataris de la Generalitat pujolista.

Així mateix, la UDEF es refereix en concret a “l’aterratge de 999.905 euros a Croàcia, amb gènesi desconeguda, emparats en una transferència ordenada per Angels Business & Financial Corporation a Kvadrat Grandja”. Els investigadors consideren que “per una simple qüestió de seguretat” els fons blanquejats van tenir com a destí físic més probable un no gaire llunyà: Andorra o Espanya. La majoria de les operacions que assenyalen Robert i Kvadrat Grandja van tenir lloc el 2004.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides