Catalunya Ràdio planteja “impedir físicament” el judici de Mas

La proposta la va llençar a l'informatiu del vespre de la cadena, l'exconseller d'ERC, Xavier Vendrell
Título de la imagen
Título de la imagen

L’informatiu del vespre de Catalunya Ràdio ha preguntat, aquest dilluns, als seus seguidors: “esteu disposats a impedir físicament que jutgin a Mas, Ortega i Rigau? La pregunta s’ha fet en forma d’enquesta, i l’ha publicat l’emissora de la Generalitat de Catalunya, a Twitter. Poc després, i davant de la polèmica que ha generat la pregunta, el programa aclaria que amb “impedir físicament” es referia a fer protestes al carrer, i que “qualsevol altra lectura és equivocada”.

La crida a impedir físicament que els exmandataris catalans siguin jutjats per la seva implicació en la consulta independentista del 9N, havia estat plantejada prèviament al mateix programa, Catalunya Vespre, conduït per Kílian Sebrià i Silvia Cóppulo, per l’exconseller de Governació de la Generalitat, el republicà, Xavier Vendrell. Vendrell va dir que els manifestants que van donar suport a Mas per posar les urnes al carrer el 9N del 2014, han d’impedir físicament el judici i que “no poden arribar ni els jutges ni els imputats al jutjat”.

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, davant les declaracions de Vendrell, ha afirmat que “jo no puc cridar a la rebel·lió o a l’ocupació del carrer davant d’un judici”, i ha afegit però que “aquest judici ha de servir per eixamplar la banda sobiranista i que es faci pinya.

Per la seva banda, la diputada del PP, Andrea Levy, ha denunciat que Catalunya Ràdio, amb la pregunta “convida a la ciutadania a comportar-se de manera violenta, qüestió gravíssima i intolerable”. Levy ja ha demanat la compareixença al Parlament del director de Catalunya Ràdio, Saúl Gordillo.

A primera hora d’aquest dimarts, havien votat unes 1.800 persones a la pregunta de Catalunya Ràdio, de les que un 80% ha dit que no impedirien físicament el judici a Mas, i un 20% s’hi ha mostrat partidari de fer-ho. Malgrat la polèmica generada, la pregunta continua activa a la xarxa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides