Mas diu que Homs va mentir

L'expresident de la Generalitat afirma que el govern central mai els va oferir un pacte davant el 9N
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat que “és fals que vinguessin a oferir-nos això”, en referencia al que havia explicat Francesc Homs sobre un possible pacte proposat pel govern de Rajoy davant la convocatòria de la consulta del 9N.

Artur Mas ha afegit que, de fet, va ser ell mateix qui va dir al president del govern central, Mariano Rajoy, que calia no judicialitzar aquell procés, perquè la votació del 9N es feia “sense tenir efectes jurídics”.

D’aquesta manera, Artur Mas ha deixat en evidència al portaveu del PDC al Congrés (l’antiga Convergència Democràtica), i exconseller de la Presidència del govern català, Francesc Homs, quan aquest va declarar que un emissari de Rajoy li va demanar al Govern català que el dia de la consulta no comparegués davant els mitjans de comunicació per valorar els resultats de la consulta, i a canvi el Govern central no judicialitzaria el procés.

L’expresident de la Generalitat ha fet aquestes declaracions, aquest dilluns, després que se sabés que li demanen una pena de 10 anys d’inhabilitació, per haver convocat la consulta independentista del 9N, del 2014. Un judici en el qual també es jutjarà l’exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

Mas ha afirmat que aquest judici és una “salvatjada”, i una “cadena de despropòsits”, i ha afegit que com a “demòcrata i sobiranista català” la imputació que li han fet “és un gran honor”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides