L’atur és la principal preocupació dels barcelonins

L'Enquesta de serveis municipals situa l'economia, el turisme, el trànsit i la inseguretat, com els primers maldecaps dels ciutadans
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dilluns, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat els resultats de l’Enquesta de Serveis Municipals del 2016. La macroenquesta mostra com l’atur i les condicions laborals són els aspectes que més amoïnen als ciutadans de Barcelona. El segon aspecte que més preocupa als ciutadans és el turisme, seguit del trànsit i la inseguretat.

Els districtes més preocupats per l’atur són els de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu. Un 39% dels enquestats consideren que els problemes principals del seu dia a dia és l’atur, l’economia o les prestacions. L’enquesta, igual que en els últims anys, mostra com la percepció de millora general de l’economia és més gran que la realitat individual.

La novetat de l’Enquesta d’enguany té a veure amb un aspecte que ara fa deu anys no apareixia a les dades: el turisme. Un factor que ha remuntat vuit punts en el rànquing des del 2013, situant-se com a segona preocupació, i de fet, la primera en dotze barris. L’enquesta ha constatat que el turisme urbà segueix creixent, i que cada cop preocupa a més residents. Un 8,1% dels enquestats, creuen que és el principal problema de Barcelona, per la massificació i concentració dels turistes, sobretot als barris de la Sagrada Família, el Gòtic, Sant Antoni, Gràcia, la Barceloneta i el Poblenou, entre altres.

En aquest sentit, el portaveu del govern municipal, Gerardo Pisarello, ha afirmat que els resultats de l’Enquesta de Serveis Municipals els “esperonen” a continuar emprenent mesures com el futur Pla espacial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) o a millorar els transports, així com les polítiques de mobilitat.

Pisarello ha destacat que la satisfacció de viure a Barcelona és d’un 7,9 sobre 10, una de les notes més altes obtingudes, i que el 84% dels enquestats aproven la gestió municipal. El portaveu del govern municipal també ha subratllat que la principal demanda que fan els barcelonins a l’Ajuntament, és la de millorar els aspectes polítics, tot i això, el consistori ha obtingut una nota de 6,3 sobre 10.

L’enquesta també mostra que un 41% dels ciutadans consideren que l’Ajuntament fa una bona gestió dels diners, i un 39,6% estan molt o bastant satisfets amb els serveis que ofereix la Ciutat Comtal. Els serveis que han obtingut millor nota són les biblioteques, la recollida de brossa, l’enllumenat, les aplicacions per a mòbils, la neteja, la conservació dels edificis, les instal·lacions esportives, i la seguretat ciutadana. En canvi, el metro, l’autobús, els serveis d’informació a la ciutadania i el Bicing són els serveis amb la nota més baixa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides