Puigdemont supera la qüestió de confiança

Ha obtingut els 72 vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, i els 63 en contra de la resta de grups parlamentaris
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha superat la qüestió de confiança al Parlament de Catalunya, amb els vots favorables de Junts pel Sí i la CUP, 72 vots a favor, i els vots en contra de la resta de grups parlamentaris, amb 63 vots. No hi ha hagut cap abstenció. El president ha obtingut la majoria simple, més vots a favor que en contra, i així ha pogut superar el tràmit.

El PSC, Ciutadans, Catalunya Sí Que es Pot i el PP han votat en contra, tal com s’havia previst, rebutjant la revalidació com a president, així com la proposta feta pel mateix Puigdemont, després que el Parlament li tombés el projecte de pressupostos del Govern per al 2016.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comunicat el resultat de la votació, i tot seguit ha anunciat que “el Parlament de Catalunya atorga la confiança al president de la Generalitat“. En aquest moment, els diputats de Junts pel Sí s’han aixecat i han aplaudit des dels seus seients.

Puigdemont s’ha aixecat per agrair la col·laboració de tots els representants dels grups parlamentaris, tan si li han donat suport com si no, en aquesta qüestió de confiança, la primera d’ençà que es va restablir el Parlament com a institució democràtica, l’any 1980. Pel que fa a la reacció de la CUP, no han aplaudit al president, tal com tampoc ho va fer ahir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides