La Generalitat paga 9 ME d’interessos als farmacèutics

El Col·legi de Farmacèutics reclama a CatSalut les demores de les factures que es van pagar amb retard
Título de la imagen
Título de la imagen

El Servei Català de la Salut ha pagat 9.320.700 milions d’euros als farmacèutics en compliment de la sentència del jutjat de Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona. El jutge ha donat la raó a la reclamació del Col·legi de Farmacèutics, i ha obligat a CatSalut a fer efectiu el pagament dels interessos de demora de les factures que la Generalitat va pagar amb retard.

Concretament, els interessos que ha pagat CatSalut són del gener a l’abril del 2013, i de setembre del 2013 a març del 2014. D’altra banda també està pendent de resoldre’s una segona resolució de les factures, compreses entre l’agost del 2011 i l’octubre del 2012.

El jutge ha aplicat el tipus d’interès previst a l’article 7 de la Llei 3/2004 de Morositat. El magistrat ha determinat que l’interès de morositat estimat entre el gener del 2013 i els 23 primers dies de febrer és d’un 4%, i que el de finals de febrer fins al març del 2014 ascendeix a un 8,5% de mitjana anual d’interès entre els dos anys.

“El que hauríem volgut sempre és no haver hagut de passar per situacions crítiques com les que s’han viscut per poder seguir prestant el servei i que han deixat als farmacèutics amb càrregues econòmiques que no han pogut suportar. Molts altres han hagut d’utilitzar béns personals per poder garantir el subministrament de medicaments, fins i tot hipotecant la seva casa”, han assenyalat responsables del Col·legi de Farmacèutics.

Els farmacèutics han afirmat que els interessos no compensen “l’angoixa que han viscut, ja no només els professionals, sinó tots els proveïdors que han patit retards en els pagaments insostenibles“. També han volgut deixar clar que aquesta compensació econòmica està prevista per la llei, per compensar els danys que es produeixen en una situació d’impagament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides