Nova flotilla contra el blocatge de Gaza

Ada Colau acomiada a les trenta dones que participen en la iniciativa 'Dones Rumb a Gaza'
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres surt del port de Barcelona una flotilla integrada per trenta dones, amb l’objectiu de trencar el blocatge d’Israel a la franja de Gaza. El nom de la flotilla és ‘Dones Rumb a Gaza‘, perquè tant la tripulació dels velers, com les periodistes que hi seran, a bord són dones. En aquests vaixells hi navegarà un premi Nobel de la pau, la israeliana Shirin Ebadi. A bord també hi navegaran representants de quinze països, juntament amb parlamentaries i altres activistes que representen organitzacions d’arreu del món.

La campanya ‘Dones Rumb a Gaza’ ha dut a terme nombroses accions contra el bloqueig de la franja de Gaza. És un moviment internacional, creat l’any 2010 per la Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, en solidaritat amb el poble palestí, però no amb els partits polítics o organitzacions del mateix país. Els seus principis estan regits per la no-violència i la resistència pacífica.

De moment, l’única vegada que han aconseguit superar el blocatge amb èxit va ser l’any 2008. Durant els anys següents, l’estat d’Israel va aturar totes les iniciatives. Enguany no hi ha garanties que aquest projecte arribi a bon port.

L’acte de comiat, amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comptat amb les actuacions musicals de les Kol·lontai (Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal), Marinah, Ojos de Brujo i Amparo Sánchez. Els dos velers, anomenats Amal (Esperança) i Zaytun (Oliva), pararan a Còrsega i a Itàlia, i arribaran a la costa de la franja de Gaza d’aquí a quinze dies.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari