El Congrés paga pensions de 2.000€ a exparlamentaris i vídues

El voltant de 200 persones reben pensions del Parlament espanyol per un valor total de 2,5ME anuals
Título de la imagen
Título de la imagen

El Congrés paga, avui dia, pensions de 2.000 euros mensuals a exparlamentaris i vídues. En total són unes 200 persones les que estan rebent pensions de diferents imports del Parlament espanyol. Uns 150 dels beneficiaris són exdiputats i exsenadors, i molts d’aquests van deixar el càrrec fa dècades. També hi ha 66 vídues de membres de les dues cambres de les Corts Generals, que reben ajudes econòmiques o pensions.

El Congrés i el Senat van decidir abolir aquestes ajudes el 2011, però han seguit pagant les que estaven concedides amb anterioritat. Segons Publico.es, Encarnación Morales Sánchez-Miguelón, vídua del senador d’Aliança Popular, José Luis Aguilera rep una pensió mensual de quasi 5.000 euros.

L’exdiputat d’IU, i també del PSOE, Pablo Castellano, i la també exdiputada d’IU, Cristina Almeida, perceben 2.995 euros i 2.695 euros respectivament. Els segueix Luisa Saavedra Sánchez, vídua del diputat Julián Chía Gutiérrez, que rep una pensió de 2.457 euros mensuals.

També els exparlamentaris, Antonio Faura Sanmartín, José Luis Galache Cortés, Joaquín Galant Ruiz, Jesús María Pérez Corgos, María Teresa Revilla López i Mauro Varela Pérez, reben 2.396 euros mensuals.

Altre beneficiaris de les ajudes del Parlament espanyol, són personatges amb un passat polític controvertit, com Josep María Trías de Bes, que rep 2.160 euros mensuals, un polític català fitxat per PP de José María Aznar, en un intent de desestabilitzat a Convergència a la dècada dels anys 90 del segle passat, o l’exdiputat del PSOE, Ricardo García Damborenea, condemnat en una de les trames dels GAL.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari