El bisbe de Solsona beneeix el ‘procés’

En la glossa sobre la Diada, anima els catòlics a fer aportacions "coherents amb la fe que professem" a una futura Constitució catalana
Xavier Novell, exbisbe de Solsona
Xavier Novell, exbisbe de Solsona

Xavier Novell, el bisbe de Solsona, ha demanat als catòlics que s’interessin pel “procés de participació ciutadana en l’elaboració de la nova Constitució”, siguin o no partidaris de la independència de Catalunya.

En la seva darrera glossa, publicada per motiu de la Diada de l’Onze de Setembre i titulada “Som-hi tots!”, manifesta que “els catòlics no podem pensar que el procés participatiu a partir del qual el Parlament de Catalunya elaborarà la Constitució no va amb nosaltres”. “Som un col·lectiu rellevant, amb una comprensió de la persona, de la societat i del bé comú important i necessària perquè la futura Constitució sigui el marc de convivència de tots”, afegeix.

“Som-hi, doncs! Animo tots els fidels laics que participeu activament en aquest procés i estudieu la doctrina social de l’Església perquè les vostres aportacions siguin coherents amb la fe que professem”, culmina el seu escrit.

Novell observa que “sembla” que la primera fase del “camí cap a la República catalana” culminarà aquesta tardor i manifesta que la independència “arribarà si el 51% dels vots del referèndum sobre la Constitució són favorables”. En aquest cas, afegeix, “convé que aplegui els mínims de convivència comuns i drets individuals i col·lectius majoritaris per a la ciutadania”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari