Quin polèmic director de diari ha estat substituït?

correal
correal

Josep Ramon Correal, director fins ara del Diari de Tarragona, ha estat destituït de les seves responsabilitats al capdavant del rotatiu i nomenat assessor de l’editor de la publicació, l’empresari Luis Sánchez-Friera. En la seva substitució ha estat designat el periodista Juan Varela, que prendrà possessió del càrrec el pròxim dia 15 de setembre i que acumula una llarga trajectòria professional en mitjans de comunicació llatinoamericans.

El passat mes de juliol, Josep Ramon Correal va protagonitzar una encesa polèmica política i mediàtica arran de la publicació d’un article d’opinió al Diari de Tarragona on criticava la campanya de l’Ajuntament de la ciutat adreçada a combatre l’assetjament a les dones i els abusos sexuals. Segons la versió d’aquest periodista, quan una dona diu “no” a la proposta de mantenir relacions sexuals tal vegada només és una estratègia per dir “sí” i afirmava que l’home havia de continuar insistint en les seves pretensions. Aquest article, de to molt masclista, va provocar una allau de protestes de partits polítics i organitzacions feministes, que van demanar la destitució del seu autor i el boicot municipal a les insercions publicitàries i subscripcions que té el Diari de Tarragona.

Sembla que la campanya de pressió endegada contra Josep Ramon Correal per aquest article ha tingut efecte i l’editor ha pres la decisió de substituir-lo. El Diari de Tarragona, sota l’empremta de José Luis Sánchez-Friera, té una línia molt conservadora i pròxima al “sector negocis” de l’antiga CDC i se’l considera un mitjà molt influït per l’Opus Dei, com demostra el perfil del nou director, Juan Varela, que ha estat professor a la Universitat de Navarra.

Josep Ramon Correal no és l’únic director de mitjà de comunicació que ha estat substituït aquest començament de setembre. El tàndem Jaume Roures & Tatxo Benet, que controlen el diari Público, també ha apartat de les seves funcions Carlos Enrique Bayo i ha nomenat nova directora del digital la periodista Ana Pardo de Vera.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari