La campanya de les creus enfronta l’ANC i la CUP

Regidors cupaires de Girona culpen els governs de la Generalitat de l'estat de la sanitat pública catalana
creus anc
creus anc

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha realitzat nombroses performances aquest estiu plantant una vuitantena de creus a places centrals de diverses poblacions catalanes. L’objectiu de la campanya és denunciar que el Govern espanyol ha provocat la mort de la sanitat catalana i es basa en l’expressió “els hem destrossat el sistema sanitari” que va utilitzar l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en la conversa que li van enregistrar d’amagat al despatx del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Coincidint amb la plantada de creus a la plaça del Lleó, a Girona, el passat dijous, els regidors de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas i Laia Pèlach, van publicar l’article Sanitat, corrupció i model de gestió on mostren el seu desacord amb aquesta campanya. “A molts pobles de Catalunya, els grups de salut de la CUP hem criticat aquesta campanya, manifestant que els veritables i reals responsables de l’estat actual del sistema públic català (sense obviar el paper del govern central) són els diferents governs de la Generalitat, arribant a la seva màxima expressió en la conselleria presidida per Boi Ruiz“, escriuen els regidors en un article que expliquen que ha estat elaborat per “les companyes i companys del Grup de Salut de la CUP a Girona”.

En l’article, aparegut al blog [Es]crits per Girona, de Pèlach i Salellas, s’hi llegeix també: “Estem d’acord que els pressupostos de l’Estat espanyol condicionen els pressupostos de Catalunya, però les privatitzacions i les normes que fomenten l’opacitat i la corrupció aquí, a Catalunya, no s’han fet des de Madrid; sinó des de Barcelona”. I acaba: “Defensem que es denunciïn les clavegueres de l’Estat però també que es critiqui un model de gestió impulsat des del govern català que ens allunya de la garantia d’un dret bàsic com és el de la salut”.

Malgrat les crítiques que ha rebut aquesta campanya per part de col·lectius com la Marea Blanca, que han denunciat que l’ANC no ha participat en cap protesta i mobilització contra les retallades sanitàries aplicades pel govern català els darrers anys, aquesta entitat té previst noves plantades de creus els pròxims dies a Blanes, Badalona i Roses.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari