Quines pressions està rebent Vicki Álvarez?

vicki
vicki

Vicki Álvarez és la persona clau que, amb el seu testimoni, va permetre desmantellar l’entramat de negocis i comptes opacs del clan Pujol. La seva declaració a la UDEF, a finals de l’any 2012, ratificada posteriorment davant el magistrat de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, va ser el desencadenant de les investigacions judicials i policials que han posat al descobert l’enorme fortuna amagada per la família de l’expresident de la Generalitat en paradisos fiscals i els sistemes irregulars emprats per acumular-la.

Exparella de Jordi Pujol Júnior, Vicki Álvarez va ser localitzada a Barcelona i convençuda pel comissari José Villarejo per tal que expliqués a la UDEF i a l’Audiència Nacional tot allò que sabia i havia vist en els nombrosos viatges a l’estranger que va fer amb el primogènit de l’expresident de la Generalitat. Per guanyar-se la confiança de Vicki Álvarez, el comissari va fer-se passar en tot moment per un col·laborador del diari El Mundo i del CNI amb el nom fals de Javier Hidalgo.

Des que es va destapar la guerra bruta a la cúpula policial, amb l’enfrontament ‘a mort’ entre els comissaris Marcelino Martín Blas i José Villarejo i la filtració de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Vicki Álvarez és objecte d’una pressió molt directa. Des d’entorns jurídics i mediàtics se l’intenta convèncer perquè declari que va ser “forçada” per José Villarejo-Javier Hidalgo a anar a la UDEF i a l’Audiència Nacional.

L’estratègia és clara. Si Vicki Álvarez afirmés ara que José Villarejo-Javier Hidalgo va obligar-la a anar a declarar, aleshores totes les seves anteriors declaracions podrien ser considerades nul·les i, d’aquesta manera, el cas Pujol quedaria invalidat d’arrel en desdir-se el testimoni clau. Però, tot i aquestes pressions descarades, en les quals també hi participa una coneguda periodista, Vicki Álvarez aguanta i manté que tot el que va dir a la policia i al jutge va ser per voluntat pròpia i sense ser “forçada” per José Villarejo-Javier Hidalgo.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari