Homs enverina la refundació de CDC

Els renovadors del PDC rebutgen les maniobres del dirigent exconvegent per obtenir grup propi al Congrés
Francesc Homs
Francesc Homs

Els joves del Partit Demòcrata Català estan indignats amb l’apropament al PP que hauria fet el cap de files de la formació al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, i que hauria permès als populars presidir la cambra baixa, a banda, d’obtenir altres càrrecs a la Mesa juntament amb Ciutadans, a canvi que els exconvergents poguessin disposar de grup parlamentari propi.

Ahir, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, afirmava que “no es pot tractar la gent d’idiota”, fent referència a les maniobres d’Homs al Congrés. Unes maniobres que Homs ni ha negat ni ha confirmat. Marc Castell forma part de la candidatura de joves promeses de l’antiga CDC, amb el binomi Marta Pascal i David Bonvehí. També, un altre candidat a ocupar la direcció del nou partit, Ignasi Planas, ha mostrat el seu rebuig frontal a les maniobres d’Homs al Congrés dels Diputats.

Les estratègies d’Homs a Madrid, han fet recordar la imatge de Jordi Pujol i José María Aznar a l’Hotel Majestic de Barcelona, firmant un pacte de governabilitat entre convergents i populars, el 1996. Una imatge que les noves generacions del PDC volien deixar enterrades. Avui i demà, el partit Demòcrata Català ha d’escollir la nova direcció del partit.

Entre avui i demà, el PDC ha d’escollir la nova direcció de la formació. A la direcció del PDC s’hi presenten dues candidatures, una encapçalada per Pascal i Bonvehí, la que té més opcions, i una altra per Planas. La presidència del nou partit, hi ha pocs dubtes que l’acabarà ocupant Artur Mas, que tindrà com vicepresidenta a la consellera de Presidència, Neus Munté.

Un altre punt de fricció és per qui serà el president o presidenta del Consell Nacional, màxim òrgan de direcció entre congressos o assemblees. Per ocupar aquest càrrec si presenta el conseller de cultura, Santi Vila, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. Vila compta amb el suport del president Carles Puigdemont i de Francesc Homs. A Conesa se la ubica en els sectors socialdemòcrates del partit, i és una defensora acèrrima de la independència.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari