Fernández Teixidó deixa CDC

L'exdirigent convergent qualifica el PDC com l'esquerra moderada independentista
Antoni Fernández Teixidó
Antoni Fernández Teixidó

Antoni Fernàndez Teixidó, exconseller de la Generalitat i exdirigent de Convergència Democràtica, deixa la militància del partit on ha estat afiliat durant 23 anys. Fernández Teixidó, en un article publicar a La Vanguardia, afirma que “ha arribat l’hora de posar fi a més de vint-i-tres anys de militància catalanista a CDC”.

La marxa de Fernández Teixidó de CDC no ha estat una sorpresa, ja que al novembre passat ja va renunciar als càrrecs orgànics del partit per discrepàncies amb la deriva independentista que estava agafant Convergència Democràtica, amb el procés. La renúncia de Fernández Teixidó arriba dos dies després de la celebració del congrés refundacional de CDC, que ha donat la creació del nou Partit dels Demòcrates Catalans (PDC), una formació que es declara independentista, i un posicionament que sempre ha rebutjat l’exconseller.

L’exdirigent convergent ha estat un dels representants més liberals de CDC, i ara diu que la deriva independentista de PDC xoca amb la ideologia dels catalans de centre, un grup social que “no s’identifiquen amb les esquerres i no creuen que el republicanisme hagi d’estar al mig de les seves preocupacions”, una confusió ideològica, a parer seu, que ha fet que CDC provoqués “sense desitjar-ho, la creixent hegemonia d’ERC”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari