El Barça ha de pagar 47 ME per una pífia de Joan Laporta

Un Tribunal Arbitral desfà la venda dels terrenys de Can Rigalt, a l'Hospitalet de Llobregat
Título de la imagen
Título de la imagen

El Barça haurà de pagar 47 milions d’euros per una operació immobiliària fracassada de l’etapa de Joan Laporta.

 

Per estalviar-se l’aval de l’exercici de 2005, la junta presidida per Joan Laporta va vendre els terrenys de Can Rigalt, a l’Hospitalet de Llobregat, a Inmobiliaria Mar per 35,4 milions d’euros. Gràcies a aquests diners, va tancar aquell any amb superàvit.

 

Un Tribunal Arbitral acaba de desfer aquesta operació més de deu anys després perquè no s’han complert les condiciones de l’acord, que preveia la requalificació dels terrenys, la construcció de mil habitatges (un 25% de protecció oficial) i un hotel. No s’ha fet res de tot això.

 

El Barça haurà de tornar 47 milions d’euros, que corresponen als 35,4 milions de la venda més els interessos. A canvi, els terrenys tornen a ser propietat del club.

 

Aquesta finca es va comprar el 1997, en temps de Josep Lluís Núñez, per fer-hi els camps d’entrenament, però per problemes de permisos no es van tirar endavant.

 

En l’actualitat, Inmobiliaria Mar és una empresa extingida. Era propietat de la família de Lluís Marsà, mort el 2008, que va ser fundador de La Llave de Oro i que durant anys va presidir l’Associació de Promotors i Constructors d’Espanya (APCE).

 

L’actual president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, no sap d’on treure els diners.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari