Ramisa se l’embeina amb els vaguistes

Esfosa retira la suspensió de sou i feina contra el seu comitè d'empresa just abans que comencessin les noves aturades i reconsiderarà l'ERO
esfosa solidaritat
esfosa solidaritat

Els treballadors de l’escorxador vigatà Esfosa, un dels més grans de Catalunya i Espanya, han aconseguit una victòria sense precedents en el conflicte laboral que mantenen amb la direcció de l’empresa, en el marc d’una denúncia de les pèssimes condicions laborals que pateixen els empleats del sector carni.

Han desconvocat la vaga que tenien previst iniciar aquest dimarts perquè, davant la perspectiva de noves aturades, Esfosa s’ha estimat més aixecar la suspensió de feina i sou que va aplicar a set dels vuit membres del comitè d’empresa -sis d’ells del combatiu sindicat COS-. A més, la direcció de l’escorxador reconsiderarà l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que havia presentat i que afectava 139 treballadors fixos, als quals es reduïa la jornada.

Fonts citades per la Directa expliquen que el gerent d’Esfosa, Luis Saballs, no volia cedir, però va fer el pas enrere després de parlar amb els propietaris. El principal accionista és el controvertit Josep Ramisa, que durant la vaga del passat mes de març, segons els treballadors, va amenaçar alguns vaguistes amb expressions com “us fotré quatre tiros” i, a un treballador subsaharià, “a tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”.

Les suposades amenaces no constitueixen l’únic afer d’aquest conflicte pendent als tribunals. Malgrat la victòria que els treballadors d’Esfosa han celebrat les darreres hores en l’acampada que havien muntat davant l’escorxador, la Justícia també ha de determinar si les jornades de vaga de fa tres mesos es van convocar legalment, quelcom que sostenen els treballadors i la Generalitat, però que qüestiona la direcció d’Esfosa.

El comitè, amb tots els membres ja reincorporats a la feina aquest dilluns, negociarà durant les dues setmanes vinents amb l’empresa, aquest cop amb una victòria parcial a la butxaca amb la qual han donat per finalitzada l’acampada. “Esfosa ha obert una bretxa, però al món carni la lluita tot just comença”, ha declarat Montse Castañé, la presidenta del comitè d’empresa.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari