El Papa Francesc alerta sobre la independència

El Summe Pontífex ha declarat que veu Catalunya i Escòcia com un problema europeu que s'ha d'estudiar
Título de la imagen
Título de la imagen

El Papa Francesc s’ha pronunciat sobre la situació política de Catalunya i d’Escòcia. En una roda de premsa, durant el vol de tornada d’Armènia a Roma, el pontífex, que feia dos anys que no declarava sobre aquest tema, ha alertat sobre els “aires de divisió” que hi ha a Europa i, en concret, al territori català i escocès. “Hi ha independència per emancipació i n’hi ha per secessió. La independència per secessió és el desmembrament d’un poble, que a vegades és molt obvi”, ha declarat.

Quan un periodista li ha preguntat sobre si el preocupa que el Brexit pugui provocar la desintegració d’Europa i fins i tot la guerra, el Papa Francesc s’ha lamentat del cas català i escocès: “Aquestes divisions no dic que siguin perilloses, però dic que hem d’estudiar-les bé i, abans de fer un pas endavant d’una divisió, parlar bé entre nosaltres i buscar solucions viables“, ha afirmat. El Papa ha fet referència a tots els països llatinoamericans i africans, que han arribat a la independència a través d’una emancipació de les metròpolis de Madrid, Lisboa, París, Londres, Amsterdam, etc.

Tot i que el pontífex no s’ha posicionat ideològicament al respecte, ha destacat que “per a mi la unitat és superior al conflicte: sempre! Però hi ha diverses formes d’unitat, i també la fraternitat, que és millor que l’enemistat o les distàncies. I els ponts són millors que els murs”, ha explicat. Finalment, ha afirmat que “hi ha alguna cosa que no funciona en aquesta Unió“, i ha volgut remarcar les paraules “creativitat” i “fecunditat“, com a dos conceptes claus per definir el procés pel qual està passant la Unió Europea.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari