El Papa Francesc alerta sobre la independència

El Summe Pontífex ha declarat que veu Catalunya i Escòcia com un problema europeu que s'ha d'estudiar
Título de la imagen
Título de la imagen

El Papa Francesc s’ha pronunciat sobre la situació política de Catalunya i d’Escòcia. En una roda de premsa, durant el vol de tornada d’Armènia a Roma, el pontífex, que feia dos anys que no declarava sobre aquest tema, ha alertat sobre els “aires de divisió” que hi ha a Europa i, en concret, al territori català i escocès. “Hi ha independència per emancipació i n’hi ha per secessió. La independència per secessió és el desmembrament d’un poble, que a vegades és molt obvi”, ha declarat.

Quan un periodista li ha preguntat sobre si el preocupa que el Brexit pugui provocar la desintegració d’Europa i fins i tot la guerra, el Papa Francesc s’ha lamentat del cas català i escocès: “Aquestes divisions no dic que siguin perilloses, però dic que hem d’estudiar-les bé i, abans de fer un pas endavant d’una divisió, parlar bé entre nosaltres i buscar solucions viables“, ha afirmat. El Papa ha fet referència a tots els països llatinoamericans i africans, que han arribat a la independència a través d’una emancipació de les metròpolis de Madrid, Lisboa, París, Londres, Amsterdam, etc.

Tot i que el pontífex no s’ha posicionat ideològicament al respecte, ha destacat que “per a mi la unitat és superior al conflicte: sempre! Però hi ha diverses formes d’unitat, i també la fraternitat, que és millor que l’enemistat o les distàncies. I els ponts són millors que els murs”, ha explicat. Finalment, ha afirmat que “hi ha alguna cosa que no funciona en aquesta Unió“, i ha volgut remarcar les paraules “creativitat” i “fecunditat“, com a dos conceptes claus per definir el procés pel qual està passant la Unió Europea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides